Custom Search

Nov 3, 2007

Antwerpse Fasho's tegen INPUD


Dwaze drugprofeten
Lees het artikel op de site van de Vlaamse Fasho Partij

27.10.2007 12.58u - In de buurt van het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis prikte een zesjarig jongetje zich onlangs aan een rondslingerende injectiespuit. Bij nader onderzoek bleek dat de naald met HIV besmet was. De meeste normale mensen zullen op zo’n incident met bezorgdheid en verontwaardiging reageren. Goed, misschien zitten mensen diep in de put als zij met drugs beginnen. Misschien zijn vele gebruikers eerder slachtoffers dan daders. De echte schoften zijn natuurlijk de dealers, niet de verslaafden. Maar àls je dan verslaafd bent, als je in dat kluwen verstrikt zit, laat dan tenminste je spuiten niet rondslingeren. Als je zelfmoord wil plegen, sleep dan tenminste geen anderen mee in je dood. Dat lijken ons normale reacties.

Maar zo had Stijn Goossens van de organisatie INPUD het niet begrepen. Hij gaf iedereen de schuld voor dat tragische incident: het ziekenhuis, de Antwerpse politie, de media en zelfs de stadsdiensten. Maar hij wilden niet gezegd hebben dat de hoofdverantwoordelijke natuurlijk die druggebruiker was die zijn spuit zomaar liet rondslingeren. Het is een facet van een typisch linkse houding tegenover delinquenten. INPUD staat voor “International Network of People who Use Drugs”. INPUD beklaagt zich erover dat druggebruikers ‘gemarginaliseerd’ en ‘gecriminaliseerd’ worden. Alsof zij daar niet minstens gedeeltelijk zelf voor verantwoordelijk zijn… Als je marginale of criminele handelingen stelt, tja, dan word je inderdaad gemarginaliseerd en gecriminaliseerd.

Stijn Goossens is lid van Spirit en bij de verkiezingen van 2006 stond hij op de lijst van Spirit voor de districtsraadverkiezingen. U kan hem nog altijd bezichtigen op de Antwerpse webstek van dat partijtje. Daar lezen we onder andere over hem: “Ook was hij beheerder van de vzw Belangenvereniging Antwerpse Druggebruikers (BAD) en medeoprichter van de opvolger van BAD: STAD (STeunpunt Antwerpse Druggebruikers). Hij nam het initiatief van ‘Trekt Uw Plant’, een experiment van meerderjarige Antwerpse cannabisconsumenten die een cannabiskwekerij op poten willen zetten zodat zij kunnen ‘growen’ voor eigen gebruik en niet meer afhankelijk zijn van de illegale handel.”

Voor zijn initiatief ‘Trekt uw Plant’ kreeg hij ook de uitdrukkelijke steun van Stijn Bex, die tot 2007 volksvertegenwoordiger was voor Spirit. Als een vereniging onverantwoordelijke, misplaatste of criminele onzin uitkraamt, dan is de politiek meestal niet ver weg. Dan is er altijd wel een linkse politicus of partij die op de barricaden klimt om die onzin te verdedigen.

Stijn Goossens neemt niet alleen de verdediging op zich van druggebruikers die hun spuiten zomaar laten rondslingeren. Hij vindt zelfs dat er “verbruikersruimten” ingericht moeten worden waar heroïnegebruikers ongestoord kunnen spuiten, en hij wil niet dat verslaafden gedwongen worden af te kicken of een methadonbehandeling te ondergaan. Misschien vonden sommigen dat individuen als Stijn Goossens en Stijn Bex toch een beetje gelijk hadden met hun acties voor het gedogen van cannabis. Maar uit Goossens’ recente stellingname blijkt duidelijk dat het voor hem niet alleen om cannabis en andere zogenaamde softdrugs gaat.

Voor actievoerders en politici van zijn soort is het gedogen van cannabis niet zomaar een beleid van het minste kwaad. Het is slechts een eerste stap naar een veel ambitieuzer en destructiever project: het aanvaardbaar maken van harddrugs als cocaïne en heroïne. In dat opzicht zitten Goossens en Bex op dezelfde golflengte als de Gentse drugprofeet professor Tom Decorte. Zulke individuen beweren altijd dat er geen stapsteeneffect bestaat, dat softdrugs niet leiden tot harddrugs. Maar hun eigen standpunten zitten vol zulke stapstenen. In hun discours is er slechts een gradueel verschil tussen cannabis en heroïne. Eerst pleiten zij voor het gedogen van softdrugs, en dan stappen zij over op een pleidooi voor het tolereren van harddrugs. Zij zijn het levende bewijs van het stapsteeneffect.

WWW.HaRdCOREhARMREdUCER.BE
DrugWarLog
ArtCoreFromTheHardCore

 
Blog Directory - Blogged