Custom Search

Oct 16, 2007

INPUD vs De Bilzen: actie – reactie

Voorgaande afleveringen in de zaak Stuyvenberg – prikaccident:

  1. Een andere kijk op het prikaccident in de tuin van stedelijk ziekenhuis Stuyvenberg (Antwerpen)
  2. De Bilzen vs INPUD: actie - reactie


Geachte heer Van Dyck,


In de eerste plaats wil ik u bedanken voor uw bereidheid om met ons de discussie aan te gaan ivm het prikaccident in Stuyvenberg ziekenhuis gisteren. Een eerlijk onderzoek van de feiten en een open discussie is de enige manier om tot de waarheid te komen en er samen werk van te maken dat dit soort ongewilde en tragische gebeurtenissen in de toekomst voorkomen worden.


Ten tweede vinden wij het vreemd dat u als vertegenwoordiger van een vereniging van burgers (Civil society) de verdediging opneemt van de overduidelijk falende stedelijke diensten (politie, stedelijk ziekenhuis), die tenslotte toch met ons belastinggeld betaald worden.


Integendeel, u valt een andere vereniging van burgers aan (INPUD vzw) die wél vraagtekens plaatst bij het onprofessionele handelen van de betrokken diensten. U bent zo gefixeerd op de druggebruikers die als schuldigen worden aangewezen dat u blind blijft voor de fouten van de verantwoordelijke diensten.


Meer nog, zonder zelfs maar op de hoogte te zijn van onze bezigheden uit u kritiek op onze activiteiten en campagnes. We willen onze reactie nu dan ook kort houden en nodigen u en alle andere geïnteresseerden uit om deel te nemen aan de International Drug Users Day (1 november, 2-4u, De Coninckplein) zodat wij u rechtstreeks kunnen informeren over onze op stapel staande campagnes.


Het is inderdaad gemakkelijk de schuld bij anderen te leggen zoals duidelijk blijkt uit de tendentieuze reportage in het VTM nieuws van gisteren.


Wij staan nog steeds open voor vragen, opmerkingen en debat.Hoogachtend,


Stijn Goossens
Milena Naydenova


International Network Of People Who Use Drugs

INPUD vzw
GuldensporenStraat 88/2
2140 Borgerhout
Belgium

email: Stijn@INPUD.org
website: www.INPUD.org


WWW.HaRdCOREhARMREdUCER.BE
DrugWarLog
ArtCoreFromTheHardCore

 
Blog Directory - Blogged