Custom Search

Sep 21, 2007

Commissaris Samyn (Meulebeke): Marihuana kweken voor eigen gebruik is toegelaten

Procureur Olivier lins (Antwerpen)
(doet zijn eigen goesting en negeerde wat werd afgesproken tussen
de Belgische Procureurs-Generaal en de minister van justitie)

www.TrektUwPlant.be


MEULEBEKE - Een bewoner uit de Onze-Lieve-Vrouwstraat kreeg de politie over de vloer na een klacht van zijn buren. De man heeft in zijn tuin een paar hennepplanten staan die tot ruim twee meter hoog groeiden.


De schaduw daarvan in de tuin van de buurman was één van de aanleidingen om de politie te alarmeren. 'Bij onze aankomst stelden we meteen vast dat van een cannabisplantage helemaal geen sprake was. Er staan een paar planten, alles samen hooguit een paar vierkante meter, wat helemaal niet illegaal is. Het is perfect toegelaten om in de tuin een paar hennepplanten te kweken voor marihuana voor eigen gebruik', verduidelijkt commissaris Jean-Marie Samyn van de politiezone MIDOW.


'Er wacht de man dan ook geen veroordeling, ook werden de planten niet verwijderd noch vernietigd. Wel werd een proces-verbaal opgesteld, dat is een standaardprocedure omdat het roken van marihuana eventueel kan leiden tot problematisch gebruik bij de betrokkene. Deze klacht is enkel het gevolg van een uit de hand gelopen burenruzie', besluit de commissaris.


Het Nieuwsblad, 2007.09.14, (icr)


WWW.HaRdCOREhARMREdUCER.BE
DrugWarLog
ArtCoreFromTheHardCore


 
Blog Directory - Blogged