Custom Search

Jun 28, 2007

Tolerantie Nu vs Zero Tolerance


or
Nederlands Party Scene in het verweer:
Tolerantie.nu vs zero tolerance

Er is nu een nieuwe website online, onder meer over vragen over politiecontroles op feesten.

Steeds vaker controleert of lijkt de politie te controleren op feesten. In het blauw of undercover in burger, dat maakt niet uit. Zelfs met het kleinste beetje drugs word je behandeld als een grote crimineel. Maar mensen weten helemaal niet wat de politie allemaal wel en niet mag. Daarom presenteerde de BVD, branchevereniging van dance organisatoren, gisteren in samenwerking met onder anderen Unity de website Tolerantie.nu. De site geeft informatie over wat je moet doen wanneer de politie iemand controleert op (vermeend) drugsbezit en/of –gebruik, maar probeert ook de grenzen in kaart te brengen van wat het opsporingsapparaat mag.

tolerantie site

Al sinds het begin de tijden hoort drugsgebruik bij het uitgaansleven. Dat werd jarenlang min of meer gedoogd door de overheid, maar daar is nu toch echt een einde aan gekomen. Iedereen herinnert zich vast nog wel de razzia’s op de Awakenings feesten in de Gashouder. Onder het motto Zero Tolerance zijn grootschalige politiecontroles en undercoveroperaties aan de orde van de dag. Maar mag de politie zomaar alles doen? Veel mensen hebben geen idee wat hun rechtspositie is.

Op Tolerantie.nu worden veel vragen beantwoord. Er komt een uitgebreid forum, waar mensen ervaringen en tips uit kunnen wisselen, er komt een pagina met veelgestelde vragen en de site werkt ook aan het geven van juridische bijstand aan bezoekers die op feesten door de politie zijn opgepakt voor (vermeend) drugsbezit en/of –gebruik. Tegenwoordig is iedereen die naar een feest gaat al bij voorbaat verdacht, of je nu clean bent of niet. Bezoekers worden ge├»ntimideerd en gecriminaliseerd en weten zich daarin geen houding te geven. Met de info van de nieuwe site kun je je mondiger opstellen tegenover de dienders en meer voor jezelf en andere feestgangers opkomen.

Surf voor meer info naar www.tolerantie.nu.


HaRdCOREhARMREdUCER
ArtCoreFromTheHardCore 
Blog Directory - Blogged