Custom Search

Oct 26, 2008

IT IS TIME / TIS TIJD (by Wannes)


Tis crisis. Sni erg. In plaats van u daar zorgen om te maken ist eigenlijk den tijd van de mensheid om vanaf nu de dingen anders te doen. Kijkt rondom u en ziet wat er allemaal verkeerd zit en anders en eigenlijk wel beter kan. Nixke politiek, nixke geld, nixke religie. Nixke cultuur. Of wel, onze westerse cultuur is tminst goed aangepast aan hoe onzen bol draait. Dus onze cultuur needs a fixke. Wij moete da fixe.

Iedereen handelt zo goed mogelijk naar overeenstemming met de staat waar zijn bewustzijn en kennis zich in bevind. Dus ge kunt in feite niemand iets kwalijk nemen. Ons bewustzijn veranderen da kan wel en is dan den eerste stap om tot nog andere soorten acties over te gaan. Bij deze.

Lang leve et internet intervet.

Hier al 10 volgens mij belangrijke websites in willekeurige volgorde. Hoewel dak nummer 10 eigenlijk het graafste vind. En nummer 9. En 1, 2,3,4,5,6,7 en 8.
---------------------------------------------------------------------------------------


1.Crocodyl : www.crocodyl.org

Wikipedia-stijl websites met identiteitskaartjes van de grootste multinationals. Hoeveel winst heeft Nike vorige jaar gemaakt? Wat heeft Nestlé zoal op zijn geweten? Check it out! En niet verschieten.

"Crocodyl is a collaboration between nonprofit organizations such as Center for Corporate Policy, CorpWatch, Corporate Research Project, other contributing organizations and individual contributors from around the world."


2.Center For Public Integrity : www.publicintegrity.org

Zalige journalistiek, vooral Noord-Amerika, vooral interessant. Wie bijvoorbeeld, heeft de president dit jaar gekocht? En niet verschieten.

"The mission of the Center for Public Integrity is to produce original investigative journalism about significant public issues to make institutional power more transparent and accountable."

3.Een Viswijzer :: www.wwf.be/_media/viswijzer_854049.pdf


Welke vis eet ge best niet meer? Hier zie, afprinten en in uw keuken hangen. Als ge niets tegen vissen hebt tenminste.

4. Bankgeheimen? : www.bankgeheimen.be

Bij welke bank zit je? Check hier wat ze al dan niet op hun geweten hebben, gepresteerd met waarschijnlijk uw geld. Alternatieven worden ook aangeboden. (Triodos!) En niet verschieten.

5.Voedselvoetafdruk : http://www.voedselvoetafdruk.be/

Bereken uw eigen impact op de wèireld, afhankelijk van hoe ge eet. En niet verschieten.

6.Schone kleren? : http://www.schonekleren.be/

Als ge een beetje bewust uw kleren wilt kopen, check deze website dan uit. Kleren kunnen er mooi uitzien maar zijn die dan ook in mooie omstandigheden gemaakt? Blijkt dat ge beter bij H&M koopt dan bij Zara bijvoorbeeld. Alternatieve en bewuste merken worden ook aangeboden op de website. Tbeste lijkt mij nog altijd uw kleren tweedehands te kopen. Ge kunt u niet voorstellen wat ge allemaal vindt. "De Schone Kleren Campagne wil deze vraag luidop stellen:
waar en vooral in welke omstandigheden worden onze kleren gemaakt?"

7. Voedselteams :: http://www.voedselteams.be/

Voedselteams is iets supergraaf. Ge sluit u aan bij een voedselteam bij u in de buurt. En dan koopt ge in groep uw meestal biologische en seizoensgebonden groenten en fruit bij een lokale boer. Goed voor het milieu, goed voor onze economie en goed voor uw body. Ge kunt u via deze website aansluiten. Wij gaan dat binnenkort ook doen.

"'Voedselteams' wil bijdragen tot:
Het herstel van de band tussen onszelf en de herkomst van ons voedsel.
Een duurzame landbouw met respect voor mens, dier en natuur.
Een lokale markt, waarbij wij geen voedsel dumpen in het Zuiden, en hen ook de kans geven om voor de eigen markt te produceren"

8. Bewust verbruiken? :: Www.bewustverbruiken.org


Wat is beter voor het milieu, handafwas of vaatwas? Welk muurbekleding is het beste voor uw huis? Consuminderen!?

Superveel info over alles wat ge kunt doen of beter kunt laten om ons te helpen het een paar eeuwen langer op dezen bol uit te houden.

"NBV vzw is een informatie- en actienetwerk dat mens- en milieubewust verbruiken wil stimuleren in Vlaanderen. Het werd door een groot aantal consumenten-, derdewereld- en milieuorganisaties midden 1998 opgericht om een antwoord te bieden op de stijgende interesse in duurzame consumptie. De lidorganisaties scharen zich allen achter de NBV-standpuntentekst waarin gewezen wordt op de macht van de consument om iets aan het reilen en zeilen van de samenleving te veranderen."

9. 11th Hour :: www.11thhouraction.com

Must see documentaire. Over wijlie en onze rol als aardling op deze planeet. Hoewel de productie of de visuele diepgang van deze prent wat beter kon, is de inhoud ervan zo bangelijk zalig dat dat erniet toe doet.
The 11th Hour bundelt zowa alle problemen die wij tegemoetzien heden ten dage en koppelt er alle mogelijke soorten 'visionaire' maar realistische en reeds bestaande oplossingen, technologieën en theorieën aan die ons naar een gezelligere tijd kunnen leiden. Dat we af moete van onze afhankelijkheid van olie is vanzelfsprekend. Hoe we dat kunnen doen is een ander paar zotte mouwen. De website is een web van informatie die mensen moet activeren hoe iets te DOEN nu, in the name of Sweet Jesus himself alsteblief!
Trailer?
http://www.youtube.com/watch?v=7IBG2V98IBY10. Transitiesteden?! :: http://www.transitiontowns.org/

Dit vind ik persoonlijk het graafste. Er zijn ondertussen al meer dan 100 transitiesteden als paddestoelen uit de grond geschoten. Als ge da ni kent checkt deze website dan absoluut nu uit. Kleine groepen mensen die onafhankelijk van fossiele brandstoffen een gemeenschap opbouwen. 1 met de natuur. Geen hippybullshit.

"What is a Transition Town (or village / city / forest / island)?
It all starts off when a small collection of motivated individuals within a community come together with a shared concern: how can our community respond to the challenges, and opportunities, of Peak Oil and Climate Change? "


------------------------------------------------------------------------------------------------------------


THAT's ALL for now FOLKS

As we talk and wonder we may be silent and accept. OF juist ni.

Groentjes, Wannes.


 
Blog Directory - Blogged