Custom Search

Jan 21, 2008

I Love My HardCore: De retour van Walter


AestheticTerrorist
21/01/2008

In Parijs worden op dit moment de mannencollecties voor komende winter voorgesteld. Onze verslaggever ter plekke over de langverwachte terugkeer van Walter Van Beirendonck op de catwalk.

En dan is er Walter Van Beirendonck. De Antwerpse pionier geeft voor het eerst sinds jaren nog eens een show, na een redelijk groots opgezette presentatie vorig seizoen. Van Beirendonck heeft, na twintig jaar vrolijk experimenteren, een bijzondere status verworven, te vergelijken met een personage Zhandra Rhodes, of Adeline André in de haute couture. Hij doet zijn ding, met verve. De collectie, die opent met Just Like Honey van The Jesus and Mary Chain (de avond kan niet meer stuk), heet Skin King. De modellen, die ronddraaien op een plateau, dragen onwaarschijnlijke kleren: groene en gele pakken die een zekere verwantschap tonen met dwangbuizen; een soort skibroeken met kleine plastic nopjes (als op werkhandschoenen). Er zijn truien met tribale Waltertjes, zoals Van Beirendonck er sinds het begin van zijn carrière heeft gemaakt, en ook hoofddeksels die zijn geïnspireerd door de beeltenis van de ontwerper. Er zijn sierlijke broeken, breed, in knalgroen of roze, met ingebouwd corset, en er is een zwartrubberen hemd met een grootgeschapen dildo.

Walter heeft ook een boodschap (tiens, boodschappen zijn dit seizoen erg trendy, ook Comme des Garçons en John Galliano hebben ze). Tired of Easy Fashion, staat er op enkele van zijn stukken geschreven, en hij heeft natuurlijk groot gelijk.

Een retour in goede vorm.

Jesse Brouns


 
Blog Directory - Blogged